BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Man on Wire

Man on Wire

ORIGINALTITTEL:
Man on Wire
USA / Storbritannia/ 2008/ 1 t. 34 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Philippe Petit, Jean-Louis Blondeau, Jean-Francois Heckel, David Demato, Annie Alix, David Roland Frank, Ardis Campbell, David Foreman m.fl.
REGI:
James Marsh
FOTO:
Igor Martinovic
PRODUSENT:
Simon Chinn, Jonathan Hewes, Andrea Meditch, Victoria Gregory, Maureen A. Ryan
Årets film er en dokumentar om en eksentrisk franskmann som gikk på line mellom Twin Towers i 1974

Den britiske filmskaperen James Marsh har komponert en fortelling som er dels rekonstruksjon av hendelsene og dels svært så underholdende intervjuer med de involverte deltakerne i det som ble kjent som århundrets kunstneriske forbrytelse. Hvem skulle trodd at en slik film kunne være så fordømt engasjerende?

Philippe Petit er mannen som i 1974 gikk på line mellom World Trade Center-tårnene i New York, mer enn 400 meter over bakken, og han forteller historien på en så levende måte at han er et funn i seg selv for enhver filmskaper. Da han endelig ble anholdt etter å ha gått på line mellom de to Twin Towers-toppene i en hel time, skrev politimannen ut en bot hvor forbrytelsen tørt ble kalt "man on wire".

James Marsh

James Marsh er født i England i 1963. Han tok eksamen i engelsk litteratur ved Oxford. Han har regissert mange dokumentarer for BBC og Channel 4. Marsh var representert på den første BIFF i 2000 med den særegne WISCONSIN DEATH TRIP fra 1999, hans debutlangfilm. Han har siden gjort THE TEAM og THE KING med Gael Garcia Bernal – begge i 2005.