BIFF 2021: 20.-28. oktober
Pray the Devil

Pray the Devil Back to Hell

ORIGINALTITTEL:
Pray the Devil Back to Hell
USA / 2008 / 72 min
REGI:
Gini Reticker
Den fascinerende og sanne historien om kampanjen bak Afrikas første valgte kvinnelige statsoverhode

PRAY THE DEVIL BACK TO HELL forteller historien om Leymah Gbowee, en liberisk kvinne som fikk nok av borgerkrig og interne stridigheter og startet sin egen kvinnekampanje for å få Ellen Johnson-Sirleaf valgt til Afrikas første kvinnelige statsoverhode. Gwobees kvinnebevegelse skapte en ny kontekst for landets problemer. Borte var alt snakk om krigføring og hevn; med ikke-voldelige protester tvang den hvitkledde kvinnebevegelsen de stridende partene til å forhandle frem fredelige løsninger.

PRAY THE DEVIL BACK TO HELL er én del dokumentarfilm og én del folkebevegelse. Regissør Gini Reticker har laget en film som er like inspirerende og medrivende som menneskene hun skildrer. Det er en film som viser at det går an å forandre urettferdige og inngrodde politiske strukturer.

Gini Reticker

Virginia "Gini" Reticker laget sin første dokumentarfilm HEART OF THE MATTER i 1994. Siden dengang har hun regissert og produsert en rekke filmer, både for TV og kino. Mange av hennes filmer, som for eksempel LIVE NUDE GIRLS UNITE! (2000), fokuserer på feminisme. PRAY THE DEVIL BACK TO HELL er hennes fjerde film som regissør.