BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Internasjonal fiksjon
PCV-1

PVC-1

ORIGINALTITTEL:
PVC-1
Colombia / 2007 / 85 min
REGI:
Spiros Stathoulopoulos
Enestående spenningsfilm i én tagning

I et grusomt og bisart utpressingsforsøk får Ofelia festet en bombe rundt halsen, som vil gå av på et uvisst tidspunkt. Utpresserne vil ha 15 millioner pesos, en sum hun ikke kan betale. Vi følger Ofelia og hennes families desperate kamp mot tiden, fortalt i én lang, uavbrutt tagning. PVC-1 er basert på en sann historie, og har blitt en nervepirrende thriller som klarer å fortelle en historie på en innlevende måte, uten å måtte overdramatisere eller gjøre unødvendige krumspring i handlingen.

Skuespillerne er amatører og budsjettet er lavt, men den imponerende lange tagningen skaper en uavbrutt nerve gjennom filmen, som holder spenningen på et uutholdelig nivå. Hovedrolleinnehaver Merida Urquia klarer å engasjere oss gjennom det hele. Regissør Stathoulopoulos førte selv kamera, og hans flytende observasjoner av denne fryktelige situasjonen får deg til å føle deg som både deltaker, observatør og offer.

Spiros Stathoulopoulos

Spiros Stathoulopoulos er født i Hellas, men flyttet til Colombia i ung alder. Som fjortenåring laget han kortfilmen DIMENSION (1992), som vant priser over hele verden. Han har erfaring som soldat i den greske hæren, og har tatt filmutdannelse i Los Angeles. PVC-1 er hans første langfilm.