BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
mitt_liv_med_en_idiot.jpg

Mitt liv med en idiot

ORIGINALTITTEL:
Zhizn s idiotom
Russland / 1993 / 65 min
REGI:
Alexandr Rogozhkin
Teorien om at idioti er et resultat av miljø testes i et eksperiment som går på høgg og belegg

En russisk intellektuell og hans kone kjeder seg i sin tosomhet. Han bestemmer seg for å oppsøke en psykiatrisk klinikk og spør overlegen der om han kan få en av pasientene. Han har funnet ut at han kanskje kan få utbytte av å bli bedre kjent med en person som innehar myndighetenes stempel ”idiot”. Mot et par flasker vodka er handelen unnagjort og den intellektuelle tar med seg idioten hjem til seg og konen. Etter en sedat start utarter samboerskapet seg på uante måter.

Regissør Alexandr Rogozkin uttalte da han laget filmen at om du bor i et land med idioter, vet du aldri hva som skjer i neste øyeblikk. Og sannelig om ikke det også gjelder denne bisarre, satiriske beretningen du ikke vil glemme med det første.

Alexandr Rogozhkin

Aleksandr Rogozhkin debuterte som spillefilmregissør i 1985 med FOR A FEW LINES og har siden laget en utall filmer. I 1992 fikk han CHEKIST med i Cannes. Midt på nittitallet nøt han stor suksess blant det russiske publikum med screwballkomediene PECULARITIES OF NATIONAL HUNT og PECULARITIES OF NATIONAL FISHING. Han fikk internasjonal suksess med GJØKEN fra 2002. I 2006 regisserte han krigstragikomedien TRANSIT.