BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
wasted

Wasted

ORIGINALTITTEL:
Wasted
Storbritannia / 2009 / 110 min
REGI:
Stuart Davids & Caroline Paterson
Avhenigighet og prostitusjon i Glasgows gater

17 år gamle Connor og 16 år gamle Sarah, begge narkomane og prostituerte i Glasgows gater, møtes igjen etter mange år. De har delt en mørk hemmelighet helt siden barndommen, og holder tett sammen for å beskytte seg selv og hverandre fra et fiendtlig innstilt samfunn, og misbruket fra såkalt anstendige borgere. WASTED er en kompromissløs skildring av to mennesker som er henvist til hverandre for håp og overlevelse, og en uforglemmelig film om hvordan kjærlighet kan blomstre under de kaldeste forhold.

Regissørene Caroline Paterson og Stuart Davids har benyttet seg delvis av amatørskuespillere, og utviklet fortellingen møysommelig gjennom improvisasjoner. Filmen er skutt på en og samme location, en forlatt fabrikksbygning, der ekte uteliggere og narkomane inngår i filmen. Den er nydelig fotografert med håndholdt kamera og tross det lave budsjettet har regissørene klart å skape et autentisk bilde av en trøstesløs tilværelse. WASTED er en naturalistisk film som ikke fordømmer sine hovedkarakterer, men konfronterer oss med en virkelighet vi altfor ofte ikke vil se.

Stuart Davids & Caroline Paterson

Stuart Davids og Caroline Paterson startet teaterselskapet Raindog for 18 år siden. De har regissert og produsert 13 teateroppsetninger, to kortfilmer og tre prisvinnende tv-serier for BBC. De har skrevet og regissert deres første spillefilm WASTED ilag, og holder på med deres neste filmprosjekt. WASTED er resultatet av en kreativ prosess, som de har utviklet gjennom mange samarbeidsproduksjoner. Fokuset ligger på improvisasjon for å skape nye og ferske tilnærmelser til filmkaping.