BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Climate of Change

Climate of Change

ORIGINALTITTEL:
Climate of Change
Storbritannia / USA / 2010 / 86 min
REGI:
Brian Hill
Tenk globalt, kjemp lokalt

”Vi er leiere av jorden, ikke dens mestere”, minner 13-årige Pooshkar oss på. Sammen med venner i en miljøverngruppe for ungdom i India, protesterer han mot bruken av plastikk. I Togo møter vi en aktivist som kjemper mot avskoging, og lærer innbyggerne i landsbyen å samle solenergi til å tilberede mat. I småbyen Appalachia i USA møter vi en lokalbefolkning i samlet kamp mot gruveselskaper som sprenger bort fjellene, lag for lag.

I denne inspirerende dokumentaren blir vi med på en reise jorden rundt for å finne folk på grasrotnivå som arbeider for å redde miljøet. I kraft av usedvanlig vakre bilder går turen fra regnskogen i Papua Ny Guinea til frøbanken på Svalbard, og episodene flettes sammen med tankevekkende ord av den britiske poeten Simon Armitage. Små initiativ verden over gir grunn til optimisme i klimakampen. De selvsikre og reflekterte 13-åringene i India gir alene tro på den neste generasjonen.

Brian Hill

Brian Hill er en prisbelønnet britisk filmskaper og administrerende direktør i produksjonsselskapet Century Films. Han har laget mer enn 60 filmer for BBC, Channel 4 og ITV, inkludert DRINKING FOR ENGLAND og SONGBIRDS. Hills nyeste prosjekt, CLIMATE OF CHANGE, er et optimistisk perspektiv på klimakampen og har med seg den oscarbelønte skuespilleren Tilda Swinton som fortellerstemme.