BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
The Good Heart

The Good Heart

ORIGINALTITTEL:
The Good Heart
Danmark / Frankrike / Island / Tyskland / USA/ 2009/ 1 t. 39 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Brian Cox, Paul Dano, Isild Le Besco, Bill Buell, Stephen Henderson, Daniel Raymont, Stephanie Szostak, Clark Middleton m.fl.
REGI:
Dagur Kári
MANUS:
Dagur Kári
FOTO:
Rasmus Videbæk
PRODUSENT:
Skuli Fr. Malmquist, Thor Sigurjonsson
To menn hindrer hverandre å gå til grunne – men så dukker det opp en kvinne

THE GOOD HEART utspiller seg i en luguber bar i New York City, hvor innehaveren Jacques diskret trakterer sine stamgjester bestående av et broket assortiment av alkiser. Jacques er selv en av disse, og har bestemt seg for å sakte og møysommelig drikke seg ihjel. En dag kommer han over uteliggeren Lucas, som også har gitt opp å leve. Kan de sammen finne tilbake til livet?

I Lucas øyner Jacques en arvtaker, og bestemmer seg derfor for å lære ham opp i kunsten å sjenke, mikse drinker og servere. Dessuten får han en innføring i etablissementets grunnleggende filosofi: Ingen nye kunder, ingen godsnakking med de eksisterende og absolutt ingen kvinner. Lucas blir en god lærling og gjør jobben sin bra, helt til den unge, vakre og franske April en dag dukker opp og blir kastet på dør av Jacques. For første gang opponerer Lucas mot sin sjef og de to starter en krangel som en av dem er dømt til å tape.

THE GOOD HEART byr på strålende samspill mellom Brian Cox og Paul Dano, og ble tidligere i år nominert til Nordisk Råds filmpris.

Dagur Kári

Dagur Kari (1973) er fra Island, men studerte på Den Danske Filmskolen hvor han ble uteksaminert i 1999. Eksamensfilmen LOST WEEKEND høstet flere priser på filmfestivaler verden rundt og markerte starten på en lovende karriere som både manusforfatter og regissør. Både Karis debutfilm NÓI ALBÍNÓI, og hans andre film DARK HORSE har fått meget god mottakelse fra både publikum og kritikere. THE GOOD HEART er nominert til Nordisk Råd Filmpris, og er hans første engelskspråklige film.