BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints - Konkurranse
Hunger

Hunger

ORIGINALTITTEL:
Hunger
Tyskland / 2009 / 90 min
REGI:
Karin Steinberger & Marcus Vetter
Mens vi eser ut og bestiller supersize-menyer sulter millioner verden over

De rike blir rikere mens de fattige blir flere. Dette er en så altfor kjent hypotese som er på god vei til å bli realitet. Samtidig gjør teknologisk nyvinning at mat blir produsert i større kvanta enn noensinne. Et økende fedmeproblem gjør seg synlig i USA, mens det ikke langt utenfor deres egne landegrenser utspiller seg en kamp rundt matfatet i Haiti. I Brasil blir regnskogen kuttet ned, noe som bidrar til økt global oppvarming. På den andre siden av kloden resulterer dette i lengre tørkeperioder sør for Sahara og produksjon av mat i disse områdene blir stadig vanskeligere.

HUNGER er en film som tar opp problemet med ujevn fordeling av godene og de urettferdige og fatale konsekvensene dette medfører. Fem mennesker – på tre kontinenter – blir spillebrikker i en global kamp om ressurser, og gir en stemme til verdens matvareproblem. For selv om inntektsforskjellene kan få det til å se ut som om vi lever i ulike verdener, bor vi alle på samme planet – og vi har alle problemer.

Karin Steinberger & Marcus Vetter

MARCUS VETTER har i en årrekke vært på vei opp og fram i festivalverden med dokumentarfilmer som WO DAS GELD WÄCHST (2000), selvbiografiske MEIN VATER, DER TÜRKE (2006) og TRADER’S DREAMS (2007), om eBay. I 2010 vant han prisen for beste dokumentarfilm i Tyskland for sin DAS HERZ VON JENIN. Den handler om en palestiner hvis sønn blir skutt av israelske soldater, og som donerer sønnens organer til israelske barn.