BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Oceans

Oceans

ORIGINALTITTEL:
Océans
Frankrike / Spania / Sveits / 2010 / 104 min
REGI:
Jacques Perrin & Jacques Cluzaud
En spektakulær reise ned i en ukjent verden

OCEANS tar oss med på en spektakulær reise ut på de syv hav og ned i havdypet. Ved hjelp av høyoppløselige bilder og imponerende kameraarbeid svømmer vi fritt blant delfiner, haier, skilpadder, maneter og de aller mest bisarre skapningene som skjuler seg i de mørkeste havdypene hvor solen aldri skinner. Denne visuelle festen av en dokumentarfilm stiller oss ansikt til ansikt med en verden som dekker 70% av jordens overflate, men som for de fleste av oss like gjerne kunne vært en annen planet.

OCEANS er uten tvil de siste årenes vakreste og mest betagende naturdokumentar – og definitivt en film som vil ta pusten fra deg!

Jacques Perrin & Jacques Cluzaud

Franske Jaques Perrin (1941) startet som barneskuespiller, og har sin skuespillerutdanning fra Conservatoire National Supérior d’Art Dramatique. Han har en lang skuespillerkarriere bak seg i Frankrike og Italia, med høydepunkter som CINEMA PARADISO (1988) og LES CHORISTES (2004).

Jaques Cluzaud er professor på École supérieure d'études cinématographiques i Paris, og har tidligere samarbeidet med Jaques Perrin på filmen WINGED MIGRATION (2003). OCEANS er hans andre helaftens dokumentarfilm.