BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire
quattro volte

Le Quattro Volte

ORIGINALTITTEL:
Le quattro volte
Italia/ 2010/ 1 t. 28 min.
SPRÅK:
Italiensk
MEDVIRKENDE:
Giuseppe Fuda, Bruno Timpano, Nazareno Timpano
REGI:
Michelangelo Frammartino
Anarkistiske geiter, en bil uten bremser og en uforglemmelig, prisvinnende hund

Uten dialog og uten mennesker i hovedrollene, skulle man ikke tro at LE QUATTRO VOLTE skulle være en av årets mest severdige filmer. Men under årets festival i Cannes var det nettopp denne filmen som skilte seg ut og viste seg å være en av de mest spesielle og minneverdige filmopplevelsene på lang tid. Den er en slags syklisk kvasidokumentar om livet i en isolert kalabresisk landsby, men er på samme tid filosofisk og leken, nydelig filmet og tidvis veldig tørrvittig.

LE QUATTRO VOLTE begynner med at vi følger en eldre gjeter, men regissør Michelangelo Frammartino gir raskt stafettpinnen videre, overbevist om at det ikke nødvendigvis er menneskene som bør å ha hovedrollen i filmer. Istedet fylles historien med anarkistiske geiter, en bil uten bremser og en uforglemmelig hund som stjeler hele filmen i en lang, glimrende planlagt scene som ga den en velfortjent jurypris for beste hund i Cannes. Filmen har også vunnet Europa Cinema Award i Cannes, samt hovedprisen på filmfestivalene i Reykjavik og Annecy.

Michelangelo Frammartino

Michelangelo Frammartino er en italiensk regissør, manusforfatter og klipper, kjent for å lage filmer med svært lite dialog. Han regisserte sin første spillefilm IL DONO i 2003, og fulgte opp i år opp med LE QUATTRO VOLTE.