BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
taqwacore

Taqwacore: The Birth of Punk Islam

ORIGINALTITTEL:
Taqwacore: The Birth of Punk Islam
Canada / 2009 / 80 min
REGI:
Omar Majeed
Glem "Cool Britain" – her er "Cool Islam"

Amerikanske Michael Knight er opprinnelig av irsk avstamning og ble oppdratt som katolikk, men i en alder av 13 oppdaget han, takket være Public Enemy, Malcolm X. Dette ledet den unge mannen til å fordype seg i- og senere konvertere til islam. I en alder av 25 skrev så Michael Muhammad Knight boken "The Taqwacores"; en oppdikted historie om radikale unge muslimer som ga uttrykk for sine religiøse standpunkter via punk og hardcore. Knight kopierte først opp boken på kopimaskin, men det var først da den ble utgitt av forlaget Autonomedia i 2004, at den ble det kulturelle fenomenet den i dag er kjent som. Bare et par år etter utgivelsen, fantes det i flere amerikanske storbyer et miljø som var til forveksling likt det beskrevet i "The Taqwacores".

TAQWACORE: THE BIRTH OF PUNK ISLAM forteller den fascinerende historien om romanen som ble til virkelighet, i tillegg til å analysere de kulturelle implikasjonene av en punkbevegelse som rammer islam fra innsiden.

Omar Majeed

Omar Majeed er en pakistansk-canadisk filmskaper som har sin utdannelse fra York University i Toronto. Han startet som klipper, produsent og regissør på ulike TV-produksjoner, og regisserte med TAQWACORE: THE BIRTH OF PUNK ISLAM sin første helaftens dokumentarfilm.