BIFF 2021: 20.-28. oktober
waiting-for-superman

Waiting for Superman

ORIGINALTITTEL:
Waiting for Superman
USA / 2010 / 102 min
REGI:
David Guggenheim
Barna er fremtiden. Seriøst.

USA har flere høyt rangerte utdanningsinstitusjoner enn noe annet land i verden. Problemet er bare at disse skolene, universitetene og collegene er private institusjoner som vet å ta seg klekkelig betalt for den kvaliteten de leverer. Den gjennomsnittlige amerikaner har ikke noe håp om å sende barna sine til prestisjeskolene, og tilhører man den nedre del av inntektsskalaen, bør man være fornøyd bare man har en skole å sende barna sine til i det hele tatt.

WAITING FOR SUPERMAN er en bekymret dokumentarfilm som retter et kritisk søkelys mot det sviktende offentlige utdanningssystemet i USA. Regissør Davis Guggenheim tar oss med bak tallene og viser oss individene som utgjør den urovekkende statistikken som viser at amerikanere scorer stadig lavere på alt – bortsett fra selvtillit. Hvorfor reagerer ikke myndighetene når undersøkelse på undersøkelse viser at amerikanere blir stadig dårligere til å lese? Og hva kan de ubemidlede gjøre for å sikre sine barn en dugelig utdannelse?

David Guggenheim

Amerikanske Davis Guggenheim har en 27 år lang karriere bak seg som fjernsynsregissør, og har blant annet arbeidet på populære og anerkjente TV-serier som "NYPD Blue", "Akutten", "24", "The Shield", "Deadwood" og "Melrose Place". I tillegg har han regissert spillefilmen GRACIE (2007) og en rekke kortfilmer. I 2006 fikk han et gjennombrudd som regissøren bak Al Gores Oscar-belønnede EN UBEHAGELIG SANNHET, og i 2008 fulgte han opp med dokumentaren A MOTHER'S PROMISE om Barack Obama.