BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Beauty Day

Beauty Day

ORIGINALTITTEL:
Beauty Day
Canada / 2011 / 90 min
REGI:
Jay Cheel
Nakkebrekkende stunts på lavt budsjett

Kanadieren Ralph Zavadil drev med bokstavelig talt halsbrekkende stunts lenge før amerikanerne i Jackass. Som "Cap'n Video", en karikert utgave av ham selv, aker han ned taket, slikker sjokoladesaus av hundevalper og forsøker å stupe ned i et svømmebasseng som er dekket til med presenning. "The Cap'n Video Show" ble vist på kanadisk fjernsyn fra 1990 til 1995. I 2010 forsøker Zavadil å lage en 20-års bursdagssending, og regissør Jay Cheel har fulgt ham, familien og vennene hans gjennom en rekke intervjuer.

Dette er mer enn en historie om en galning som liker å skade seg selv. Zavadil ble diagnostisert med kreft i ung alder, og bestemte seg allerede da for å leve livet til det ytterste, hver eneste dag. Det er slik han forklarer sitt oppheng i alltid å tøye grensene for hva hans egen kropp kan tåle (han knakk sågar nakken to steder etter det tidligere nevnte svømmebasseng-stuntet). Zavadil er en fascinerende karakter, og BEAUTY DAY er et fengslende og ekstremt underholdende stykke film.

Jay Cheel

Jay Cheel er en kanadisk regissør. Før BEAUTY DAY har han regissert tidsreise-dokumentaren OBSESSED AND SCIENTIFIC (2005), og scifi-kortfilmen THE GOBLIN MAN OF NORWAY (2008).