BIFF 2020
Fjellets farger

Fjellets farger

/ /
Fotball, oppvekst og geriljakrig

I en liten landsby i et idyllisk, trekledt fjellandskap i Colombia, vokser ni år gamle Manuel opp med sin venn Julian og deres selvmedlidende albinoide kompis Poca Luz. Dagene går med på å gjøre sånt som niåringer gjør; trekløveret leker, spiller fotball, klatrer i trær og tar del i korte, men skjellsettende interaksjoner med medelever av det motsatte kjønn. Det eneste skåret i guttenes barnlige glede, er at området de bor i regelmessig er åsted for kamper mellom ulike geriljagrupper.

Stadig flere familier forlater fjellandsbyen til fordel for tryggere strøk, og det kontinuerlig synkende befolkningstallet knytter guttene enda tettere sammen. Når Manuels nye fotball en dag sparkes ut på et minelagt jorde, blir det et poetisk forvarsel om farene som lurer rundt hjørnet. FJELLETS FARGER er et sjarmerende og svært billedskjønt drama, som skildrer en voksen konflikt ved hjelp av et barns distanserende og abstraherende blikk.

Den columbianske filmskaperen tok sin utdannelse i Argentina og Cuba og har erfaring innen dokumentarfilm, i tillegg til å stå for to kortfilmer. I år står Carlos César Arbeláez som regissør og manusforfatter av sin første spillefilm med kinodistribusjon, THE COLORS OF THE MOUNTAIN.