BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Carlos Carcas, Norberto López Amado  How Much Does Your Building Weigh, Mr Foster?

How Much Does Your Building Weigh, Mr Foster?

ORIGINALTITTEL:
How Much Does Your Building Weigh, Mr Foster?
England / Spania / Tyskland / USA / Sveits / Frankrike / Kina / Hong Kong / 2010 / 78 min
REGI:
Carlos Carcas & Norberto López Amado
I arkitektens fotspor

HOW MUCH DOES YOUR BUILDING WEIGH, MR FOSTER er et portrett av den store britiske arkitekten Norman Foster. Vi følger arkitekten når han besøker steder og bygninger som han har blitt preget av, og satt sitt preg på – fra barndomshjemmet i Manchesters arbeiderstrøk, via New York og Yale School of Architecture, til flere av de monumentale bygningene og plassene som Foster har tegnet. Fosters arkitektursyn og plass i historien blir innsiktsfullt utlagt av en rekke kunstnere og kjennere, og vi blir også med den alltid velkledde og veltalende briten på tur i seilfly og på langrennsløp, aktiviteter han behersker med den største selvfølgelighet.

Carlos Carcas & Norberto López Amado

Carlos Carcas er en uavhengig filmskaper med base i Madrid. Etter å ha blitt uteksaminert fra Boston University’s College of Communication har Carcas blant annet regissert OLD MAN BEBO (2008), en film om den cubanske mambolegenden Bebo Valdes.

Medregissør Norberto López Amado har regissert episoder i en rekke spanske TV-serier. Han spillefilmdebuterte som regissør med thrilleren NOS MIRAN i 2002.