BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints - Konkurranse
Susanne Rostock

Sing Your Song

ORIGINALTITTEL:
Sing Your Song
USA / 2011 / 103 min
REGI:
Susanne Rostock
Harry Belafonte: kongen av calypso og borgerrettighetenes kampsang

Harry Belafonte er kjent som sanger og skuespiller, men også for et sterkt engasjement for fargedes rettigheter og den sentrale rollen han inntok i borgerrettighetsbevegelsen i USA. SING YOUR SONG er et intimt og inspirerende portrett av en musikalsk legende og hans livslange kamp for sosial rettferdighet. Belafonte forteller selv om sin oppvekst på Jamaica, de tidlige årene som sanger på turné i et segregert land, og om dramastudier med blant andre Marlon Brando, fulgt av et provoserende møte med Hollywood.

Fra hans nære samarbeid med Martin Luther King Jr. på 60-tallet, dro han videre ut i verden og deltok i kampen mot apartheid i Sør-Afrika og mobiliserte hjelp til sultrammede i Etiopia. Med Belafontes ukuelige optimisme og et imponerende arkivmateriale er dette en dokumentarfilm som følger det amerikanske samfunnets utvikling gjennom 70 år. Samtidig spør den: Hva gjør vi nå?

Susanne Rostock

Susanne Rostock har jobbet som filmklipper siden begynnelsen av 80-tallet. SING YOUR SONG er hennes debutfilm som regissør.