BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints
The Bully Project Lee Hirsch

The Bully Project

ORIGINALTITTEL:
The Bully Project
USA / 2011 / 90 min
REGI:
Lee Hirsch
Mobbing pågår

18 millioner unge blir årlig mobbet i USA. Denne opprivende dokumentarfilmen tar oss med inn i hverdagen til fem barn og deres familier gjennom et skoleår. Deres vitnesbyrd, i tillegg til opptak fra klasserom, skolebusser og kantiner, gir et viktig innblikk i den daglige trakasseringen mange opplever – spesielt i skolesammenheng. Noen barn drives til selvmord av mobbingen mens andre ender med å true sine plageånder med våpen.

THE BULLY PROJECT er ikke bare en tragedie. Den er en film fylt av håp og kamplyst, med ønske om å gjøre en forskjell. Mobbeofrene blir filmens helter gjennom å fortelle sine historier og modig stå fram for retten til å være annerledes. Disse sterke karakterene driver en engasjerende film som føles akutt viktig. Mobbing er et omfattende problem også i Norge – ikke bare blant barn. Flere tusen ungdomsskoleelever i Bergen skal se denne filmen gratis på BIFF. Se den du også.

Lee Hirsch

Newyorkeren Lee Hirsch sin første fullengdes dokumentarfilm, AMANDLA! A REVOLUTION IN FOUR PART HARMONY (2002), om sørafrikansk apartheidmotstand gjennom musikk vant publikums- og ytringsfrihetsprisene i Sundance samt fem Emmy-nominasjoner og en pris. Han har regissert en rekke musikkvideoer for artister som John Legend og Black Eyed Peas.