BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
Kyle Smith

Turkey bowl

ORIGINALTITTEL:
Turkey bowl
USA / 2011 / 62 min
REGI:
Kyle Smith
Ikke en helt vanlig kalkunfilm

I USA er "turkey bowl" et begrep for uformelle amatørkamper i amerikansk fotball som spilles i tiden rundt amerikanernes favoritthøytid Thankgsgiving. I likhet med softball – light-versjonen av baseball – er turkey bowl en uhøytidelig, forenklet og langt mindre fysisk krevende versjon av en erkeamerikansk sport, som vanlige dødelige kan spille uten fare for varige men. TURKEY BOWL tar utgangspunkt i denne tradisjonen, og i sentrum finner vi en gruppe venner i slutten av tjueårene, som møtes hvert år i anledning turkey bowl. Uten at det forklares nærmere, finner denne sted i august – altså flere måneder før Thanksgiving. Karakterenes felles historie utdypes heller ikke; snarere serveres vi en kamp som utspiller seg i tilnærmet realtid, hvor de mange betente relasjonene blusser opp i kampens hete.

TURKEY BOWL er en enkel og svært sjarmerende amerikansk indiefilm, hvor personlige konflikter og sårede følelser hele tiden lurer under overflaten. Dette er en kalkun noen og enhver burde kunne sette pris på.

Kyle Smith

Den amerikanske filmskaperen Kyle Smith har tidligere skrevet og regissert kortfilmene CONFUSION HOOKS (2006) og SANTA ANA WINDS (2010). Sistnevnte var avgangsfilmen hans på American Film Institute Conservatory i Los Angeles.