BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Tyrannosaur
England/ 2011/ 1 t. 31 min.
SPRÅK:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan
REGI:
Paddy Considine
MANUS:
Paddy Considine
FOTO:
Erik Wilson
PRODUSENT:
Diarmid Scrimshaw
Aggresjonens tyranni

Joseph er en mann i ubalanse. Han har verken kontroll over alkoholforbruket eller sin egen aggresjon, men når han en dag vandrer gråtende inn i bruktbutikken til den kuede Hannah, blir det starten på en rekke hendelser som i alle fall i teorien kan innebære en slags frelse for den plagede mannen. Den sterkt religiøse Hannah sliter på sin side med en psykotisk ektemann, og på tross av sine ulikheter øyner de to fortapte sjelene en mulighet til å hjelpe hverandre ut av uføret. Enkelt blir det imidlertid ikke.

Med sin første film i regissørstolen, presenterer skuespiller Paddy Considine en karakterskildring som balanserer hårfint mellom ømme og insiktsfulle mellommenneskelige møter og eksplosiv, truende agressivitet. Hovedrolleinnehaverne Peter Mullan og Olivia Colman leverer begge sterke rolletolkninger, og med et solid manus og imponerende fotoarbeid, er TYRANNOSAUR nok et eksempel på at de britiske øyer er inne i en usedvanlig god periode når det kommer til fiksjonsfilm.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Paddy Considine

Paddy Considine er en engelsk skuespiller, regissør, manuskriptforfatter og musiker. Best kjent er han for sine mørke, ambisiøse karakterer som skuespiller i filmer som IN AMERICA, THE CRY OF THE OWL og HOT FUZZ. Nå lanserer han sin første spillefilm TYRANNOSAUR, en film basert på hans debut som regissør, kortfilmen DOG ALTOGETHER.