BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints
Mags Gavan and Joost van der Valk

Wilders: The Movie

ORIGINALTITTEL:
Wilders: The Movie
Nederland / 2010 / 90 min
REGI:
Joost van der Valk & Mags Gavan
Europas farligste mann?

Han har foreslått å forby Koranen, blitt nektet adgang til Storbritannia samt ønsket å innføre en egen hijab-skatt i Nederland. Geert Wilders har med sin platinablonde manke blitt en av Nederlands mest kontroversielle politikere. I WILDERS: THE MOVIE forsøker dokumentarfilmskaperne Mags Gavan og Joost van der Valk gjennom motstandere og tilhengere å finne ut hva som har gjort ham, og hans parti Frihetspartiet, så populært. Hvem er egentlig denne mannen som til en hver tid er omringet av statlig betalt vakthold i frykt for attentat mot ham? Og hvorfor får han stadig større oppslutning i Nederland – et land som i de flestes øyne står for det motsatte av konservatisme?

Dokumentarfilmen ser også på Wilders’ tilknytning til Israel, møter medlemmer av internasjonale anti-islamistiske nettverk som støtter ham og går konspirasjonsteorier om islams ambisjon om å ta over hele Europa nærmere etter i sømmene.

Joost van der Valk & Mags Gavan

Mags Gavan og Joost van der Valk er nederlandske dokumentarfilmskapere og produsenter, som sammen startet produksjonselskapet Red Rebel Films. De har jobbet sammen jevnlig de siste årene, sist med BAFTA-prisvinner SAVING AFRICA’S WITCH CHILDREN (2008) og CRIPS. STRAPPED AND STRONG (2009).