BIFF 2020
Mags Gavan and Joost van der Valk

Wilders: The Movie

/ /
Europas farligste mann?

Han har foreslått å forby Koranen, blitt nektet adgang til Storbritannia samt ønsket å innføre en egen hijab-skatt i Nederland. Geert Wilders har med sin platinablonde manke blitt en av Nederlands mest kontroversielle politikere. I WILDERS: THE MOVIE forsøker dokumentarfilmskaperne Mags Gavan og Joost van der Valk gjennom motstandere og tilhengere å finne ut hva som har gjort ham, og hans parti Frihetspartiet, så populært. Hvem er egentlig denne mannen som til en hver tid er omringet av statlig betalt vakthold i frykt for attentat mot ham? Og hvorfor får han stadig større oppslutning i Nederland – et land som i de flestes øyne står for det motsatte av konservatisme?

Dokumentarfilmen ser også på Wilders’ tilknytning til Israel, møter medlemmer av internasjonale anti-islamistiske nettverk som støtter ham og går konspirasjonsteorier om islams ambisjon om å ta over hele Europa nærmere etter i sømmene.

Mags Gavan og Joost van der Valk er nederlandske dokumentarfilmskapere og produsenter, som sammen startet produksjonselskapet Red Rebel Films. De har jobbet sammen jevnlig de siste årene, sist med BAFTA-prisvinner SAVING AFRICA’S WITCH CHILDREN (2008) og CRIPS. STRAPPED AND STRONG (2009).