BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Windfall Laura Israel

Windfall

ORIGINALTITTEL:
Windfall
USA / 2010 / 83 min
REGI:
Laura Israel
En kamp mot vindmøller

Det blåser mye i Meredith i New York. Så mye at flere av landsbygdens innbyggere blir tilbudt avtaler om oppføring av 120 meter høye vindmøller på sine tomter. Ønsket om å bidra til utvikling av fornybar energi – og økonomi – gjør at flere skriver under. Vindmølleplanene ønskes imidlertid ikke velkommen av alle. Bekymring for betydelige naturinngrep, ristende hus og kontinuerlig støy fører til at en gruppe skeptikere mobiliserer mot planene. Vindmøllene splitter den tidligere sammensveisede bygden. Tidligere søvnige bygderådsmøter blir åsted for opphetet debatt. Vennskap blir oppløst, naboer snakker ikke lenger sammen. Penger synes å stå opp mot vennskap, global oppvarming mot lokal idyll.

I WINDFALL får vi også innblikk i samspillet mellom store forretningsinteresser og offentlige støtteprogrammer, og et kritisk blikk på forestillingen om at vindkraft nødvendigvis er miljøvennlig energi.

Laura Israel

Laura Israel har klippet musikkvideoer for blant andre New Order og David Byrne, og i en årrekke jobbet sammen med fotograf og filmskaper Robert Frank. WINDFALL er hennes første film som regissør.