BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
We are Legion

We Are Legion: The Story of the Hacktivists

ORIGINALTITTEL:
We Are Legion: The Story of the Hacktivists
USA / 2012 / 93 min
REGI:
Brian Knappenberg
Veit du ikke hvem jeg er, eller?

I 2012 er ikke aktivisme og sivil ulydighet noe som begrenser seg til demonstrasjonstog og gatekamper. Faktisk kan man langt på vei påstå at den høflige, veloppdragne demonstrasjonskulturen som de siste tiårene har fått fotfeste i Vesten ikke er egnet til så mye annet enn å la demonstrantene renvaske sin samvittighet i full offentlighet. WE ARE LEGION dokumenterer en annen, langt mer potent trussel mot det vestlige voldsmonopolet og dets uhumske forehavender, i form av hackerne i den internasjonale aktivistgruppen Anonymous.

Anonymous kjennetegnes ved sin bruk av stiliserte Guy Fawkes-masker hentet fra filmatiseringen av Alan Moore og David Lloyds tegneserie V For Vendetta, og har de siste årene sammen med Wikileaks blitt det fremste symbolet på Folkets evne til å slå tilbake mot styresmaktene og de store multinasjonale selskapene. I denne dokumentarfilmen får vi et nærmere innblikk i gruppens røtter, samt en rekke eksempler på aktivistenes særegne sans for humor.

Brian Knappenberg

BRIAN KNAPPENBERGER har regissert og produsert dokumentaren We are Legion: The Story of the Hacktivists, som omhandler internettets mest inflytelsesrike gruppe hackere, kjent som Anonymous. KNAPPENBERGER regisserte også en rekke episode av Bloomberg Game Changers, en biografibasert TV-serie, i 2010, samt dokumentaren Life After War om det post-talibanske Afghanistan i 2004.