BIFF 2020
Our Children

Our Children

/ /
Belgisk blues.

OUR CHILDREN er, som det heter, inspirert av virkelige hendelser. I 2007 meldte Genevieve Lhermitte seg til politiet etter å ha drept sine fem barn med en kjøkkenkniv. Ikke akkurat lystig materiale, altså, og det er et heller dunkelt psykologisk drama den belgiske auteuren Joachim Lafosse serverer. Det hele begynner lovende, når en belgisk lærerinne forelsker seg i en marokkansk immigrant. Paret flytter inn hos marokkanerens adoptivfar, en belgisk lege av den autoritære sorten. Mens ungeflokken vokser blir stemningen i husholdningen mer og mer klaustrofobisk.

Den unge moren spilles strålende av Émilie Dequenne (ROSETTA, THE GIRL ON THE TRAIN), mens de to mennene spilles av Tahar Rahim og Niels Arestrup, begge kjent fra PROFETEN fra 2009. Med OUR CHILDREN – som var en del av Un Certain Regard-programmet under årets Cannes-festival – leverer Lafosse en undergangsfilm av den virkelig uhyggelige sorten.

JOACHIM LAFOSSE (født 1975) er en belgisk regissør og manusforfatter. Han har regissert flere dokumentarer, kortfilmer og spillefilmer, blant annet FOLIE PRIVÉE (2004) og NUE PROPRIÉTÉ (2006).