BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Mustafa's Sweet Dreams

Mustafa's Sweet Dreams

ORIGINALTITTEL:
Ta glyka oneira tou Mustafa
Hellas / England / 2012 / 83 min
REGI:
Angelo Abazoglou
Drøm søtt.

Seksten år gamle Mustafa bor i den lille tyrkiske byen Gaziantep, verdens baklavahovedstad med mer enn tre hundre baklavabakerier. Som mange jevnaldrende gutter strever han med å mestre den vanskelige kunsten å lage dette verdenskjente, fete og søte, tyrkiske dessertbakverket. Livet som baklavabakerlærling krever hardt arbeid og engasjement, og baklavamestrene holder øye med hver minste detalj. Mustafa drømmer om et liv utenfor bakeriet; han vil bli baklavamester, men på sine egne premisser. Mot råd fra familie og venner forlater Mustafa den trygge landsbyen og begir seg til storbyen Istanbul. Vil drømmene hans bli virkelige, eller vil det harde livet i den store byen ta knekken på drømmen?

MUSTAFA’S SWEET DREAMS er en film om ungdommens heftighet og om hvor viktig det er å sette seg høye mål, om å våge å drømme. Angelo Abazoglous innovative dokumentarfilm er en rørende og humørfylt oppvekstskildring som vil tale til enhver som har hatt drømmer om fremtiden.

Angelo Abazoglou

ANGELO ABAZOGLOU er født i Maroussi i Hellas i 1966. Han startet sin karriere som teaterskuespiller ved Grenierteatret i Toulouse, før han tok fatt på studier i teater- og filmregi ved INSAS i Brussel. Han har regissert både teaterstykker og dokumentarfilmer. I tillegg til MUSTAFA’S SWEET DREAMS (2011) har han regissert TOMORROW THINGS WILL BE BETTER (2000), ZAHAROFF, THE MYSTERY MAN OF EUROPE (2006) og årets WELCOME IN GREECE, MR. MARSHALL.