BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Meet the Fokkens

Meet The Fokkens

ORIGINALTITTEL:
Ouwehoeren
Nederland / 2011 / 80 min
REGI:
Gabrielle Provaas, Rob Schröder
Sisters are doing it for themselves.

Louise og Martine Fokkens er 70 år gamle eneggede tvillinger. De har jobbet som prostituerte i Red Light-distriktet i Amsterdam i femti år. I løpet av sine lange og strålende karrierer har de frigjort seg fra halliker, drevet sitt eget bordell og vært sentrale aktører i etableringen av den første fagorganisasjonen for prostituerte. På tross av at de er uatskillelige har Louise bestemt seg for å gi seg med prostitusjon, mens Martine, som trenger pengene, vil fortsette. Louise må tilpasse seg sitt nye liv uten sexarbeid, og Martine må tilpasse seg en sexindustri som har endret seg, hvor de gamle verdiene ikke gjelder lenger.

Som de sier i filmen: «I gamle dager fikk jentene tilsnakk av politiet om de viste for mye legg, i dag langer jentene kokain fra båsene sine.» Søstrene Fokkens har mange gode historier på lager. Noen er skremmende, men for det meste husker de tilbake på kundene sine med varme. MEET THE FOKKENS er en sniktitt bak gardinen hos to damer som har vært med på det meste og samtidig en kritikk av det moderne nederlandske samfunnet.


SE FILMEN PÅ BIFF+

Gabrielle Provaas, Rob Schröder

ROB SCHRÖDER er en nederlandsk regissør som for det meste har laget dokumentarserier for fjernsyn. Han har blant annet regissert to episoder av dokumentarserien BONANZA (2001-2002). MEET THE FOKKENS er hans første helaftens dokumentarfilm.

GABRIELLE PROVAAS er en nederlandsk skuespiller og regissør. Hun har laget en episode av fjersynsdokumentarserien BONANZA (2002). MEET THE FOKKENS er hennes første helaftens dokumentarfilm.