BIFF 2020
Keep the lights on

Keep the Lights On

/ /
Love hurts!

Erik er en ung og håpefull dokumentarfilmskaper fra New York som etter et uformelt møte med advokaten Paul gjennom en telesex-linje innser at han har falt pladask. Paul er tiltrekkende og tankefull, men skaphomofil. Likevel flytter de to mennene etter en stund sammen, og starter sakte arbeidet med å bygge fundamentet til det som skal bli et langt forhold. Men som vi vet: den perfekte kjærligheten finnes ikke, og når Paul lar Erik få innsyn i hans dopmisbruk starter en rå og smertefull kamp som handler om å forhindre at alt det etablerte går i oppløsning.

KEEP THE LIGHTS ON er på mange måter utypisk, idet den unnlater å dvele ved de vanlige problemstillingene som ofte tas opp i filmer som sentrerer seg rundt homofile karakterer, men heller fremviser problemer som synes å ha en universell relevans. Like fullt forteller filmen en sår og desperat historie, angivelig basert på regissør Ira Sachs egne opplevelser, om hvordan lidenskap alt for fort blir til lidelse i et forhold hvor avhengighet og besettelse eksisterer side om side.

IRA SACHS (f. 1965) er en amerikansk filmskaper, best kjent for sine spillefilmer MARRIED LIFE (2007), THE DELTA (1997) og Sundance-vinneren FORTY SHADES OF BLUE (2005). For KEEP THE LIGHTS ON vant han en ytterligere Sundance-nominasjon, samt Teddyprisen for beste spillefilm ved Berlinalen. Han jobber for tiden på sin neste film, THE GOODBYE PEOPLE, basert på en roman fra 1971 av forfatteren Gavin Lambert.