BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Kapringen
Danmark/ 2012/ 1 t. 43 min.
SPRÅK:
Dansk
MEDVIRKENDE:
Søren Malling, Pilou Asbæk, Gary Skjoldmose Porter, Abdihakin Asgar, Dar Salim, Ronald Møller, Linda Laursen, Amalie Alstrup, Amalie Vulff Andersen, Keith Pearson, Allan Arnby, Bettin Schjerlund
REGI:
Tobias Lindholm
MANUS:
Tobias Lindholm
FOTO:
Magnus Nordenhof Jonck
PRODUSENT:
Tomas Radoor, René Ezra
En kapring på mest autentisk vis

Tobias Lindholms andre film som regissør er en skremmende autentisk en: KAPRINGEN er historien om lasteskipet Rozen, som kun dager før det når sitt mål i havnen i Mumbai blir kapret av somalske pirater. Kapringseksperten Connor Julian blir kalt inn for å forsøke å snakke med piratene, og slik begynner en intens forhandling på skipet. Det som skiller KAPRINGEN fra andre filmer i samme sjanger er den enorme vekten som er lagt på autentisitet. Filmen ble spilt inn på location i Mogadishu, båten og dens mannskap har tidligere blitt kapret i virkeligheten, og de somaliske piratene blir spilt av somaliske flyktninger. Dette gjør at man hele tiden tror på det man ser – rollefigurene, settingen og historien er konstant troverdig, og gir oss et skremmende innblikk i moderne piratvirksomhet.

KAPRINGEN er dermed først og fremst en realistisk skildring av faktiske forhold, og Lindholm har ikke satt seg fore å lage en actionfilm. Her finnes ingen actionhelter, kun vanlige mennesker fanget i en fryktinngytende situasjon.

Tobias Lindholm

TOBIAS LINDHOLM er en dansk regissør og manusforfatter. I samarbeid med regissør Thomas Vinterberg skrev han manuset til det prisvinnende dramaet SUBMARINO (2010). Han har også skrevet flere episoder av seriene SOMMER (2008) og BORGEN (2010). Lindholms regidebut var R i 2010, et drama som vant hele elleve priser, der to av dem var for beste film og en for beste regissør. Lindholm har ellers vunnet og blitt nominert til priser for SUBMARINO. I år er han aktuell med to filmer; KAPRINGEN som regissør og JAGTEN som manusforfatter. Neste år kommer I LOSSENS TIME, hvor Lindholm sammen med flere har skrevet manuset basert på Per Olov Enquists teaterstykke.