BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar - Konkurranse
Eksorsisten

Eksorsisten i det 21. århundre

ORIGINALTITTEL:
Eksorsisten i det 21. århundre
Norge / 2012 / 80 min
REGI:
Fredrik Horn Akselsen
Hva Fanden foregår egentlig?

Det finnes muligens mer mellom himmel og jord enn det vi fatter. Regissør Fredrik Horn Akselsen gjør et forsøk på å finne ut litt mer. De fleste kjenner til filmen EKSORSISTEN I DET 21. ÅRHUNDRE som kom ut i 1973, en film som satte fokus på en gammel katolsk tradisjon ukjent for de fleste på den tiden. I Norge bedrives det ikke mange djevleutdrivelser i året, men utbredelsen tar seg opp sør på kontinentet, og i Sør-Amerika arrangeres masse-eksorsismer!

I Bogotà, Colombia er den spanske eksorsisten Padre Fortea kjendis - hundrevis av mennesker møter opp for å høre ham. En av disse er den besatte Costanza og hennes overbeviste kjæreste Guillermo. Opptil flere eksorister prøver å få bukt med demonene, men hun har ekstra tro på Padre Fortea. Vi følger det norske filmkruet rundt i verden for å se hvordan det står til med eksorsisme i det 21. århundre. Om man velger å tro eller ei – dette er ikke en utdøende tradisjon, det skal gudene vite.

Fredrik Horn Akselsen

FREDRIK HORN AKSELSEN (f. 1982) er utdannet innen filmteori og filmpraksis ved NTNU og QUT i Australia. EKSORSISTEN er hans andre dokumentar. Han debuterte med KAMPEN OM THAMSHAVNSBANEN i 2010.