BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Delta Boys

Delta Boys

ORIGINALTITTEL:
Delta Boys
USA / 2011 / 53 min
REGI:
Andrew Berends
Deltagjengen.

I Nigerdeltaet kjemper lovløse militsgrupper og nigerianske myndigheter en blodig kamp om de store ressursene som finnes i området. Nigeria er nummer åtte på listen over planetens største oljeeksportører, og på tross av at en rekke store internasjonale oljeselskaper opprettholder en iherdig – og innbringende – aktivitet i regionen, preges Nigerdeltaet av fattigdom og forurensning. I lys av denne skamløse, systematiske og fundamentalt udemokratiske utbyttingen, fremstår væpnet motstand som den eneste rasjonelle løsningen for mange av innbyggerne i området. Og med årene har det vokst fram en rekke bevæpnede grupper som saboterer oljeledninger og kidnapper utenlandske oljearbeidere, i et forsøk på å få verden til å forstå at de ikke vil sitte og se på mens myndigheter og kapitalister raner til seg verdiene som tilhører folket.

I DELTA BOYS lar dokumentarfilmskaperen Andrew Berends oss få et innblikk i opprørernes hverdag, samtidig som han stiller spørsmålet om hvor grensen går mellom det å ta fra de rike for å gi tilbake til de fattige, og brutal, kriminell opportunisme.

Andrew Berends

ANDREW BERENDS er dokumentarfilmskaper og filmfotograf. Han studerte film ved Conneticuts Wesleyan Universitet og var ferdig utdannet i 1994. BERENDS ønsker å fortelle intime og meningsfulle historier, selv fra de mest flyktige omgivelser. Hans tidligere filmer består av THE BLOOD OF MY BROTHER og WHEN ADNAN COMES HOME.