BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Chasing Ice

Chasing Ice

ORIGINALTITTEL:
Chasing Ice
USA / 2012 / 76 min
REGI:
Jeff Orlowski
Hvordan fange et bilde av klimaendringer?

Etter en reise til Island innser fotografen James Balog at ingenting tydeliggjør forandringene som skjer på jorda i vår tid som smeltende isbreer. Mens forskere gir oss datamodeller og statistikk, ønsker Balog å vise verden synlige og klare bilder av de foruroligende endringene som skjer i landskapet i nord.

Balog samler et team rundt et høyst ambisiøst prosjekt – å plassere tretti kameraer ved foten av isbreer på Island, Grønland og i Alaska. Kameraene programmeres til å ta bilder hver dag gjennom flere år. Mens klimadebatten polariseres og ekstremvær preger nyhetsoverskrifter, setter Balogs team liv og helse på spill for å følge utviklingen i nord. National Geographic-fotograf Balog har med sine spektakulære bilder vært med å sette søkelys på nordområdene og hvilke dramatiske endringer som foregår her.

Jeff Orlowski

JEFF ORLOWSKI avsluttet sine studier ved Stanford University i 2007, og har i ettertid jobbet med James Balog i hans Extreme Ice Survey-prosjekt. Han har tidligere laget flere kortfilmer, blant annet THE STRANGE CASE OF SALMAN ABD AL HAQQ.