BIFF 2020
Beast of the Southern Wild

Beasts of the Southern Wild

/ /
Mytologisk, antropologisk, folkloristisk, apokalyptisk.

I et glemt og trassig sumpsamfunn, avskåret fra resten av verden av en massiv demning, bor en seks år gammel jente ved navn Hushpuppy. Løftet av hennes barnslige optimisme og ekstraordinære fantasi, mener hun at den naturlige verden er i balanse med universet, helt til en voldsom storm snur opp ned på hennes virkelighet. Desperat etter å gjenoppbygge strukturen i sin egen verden for å redde sin syke far og sitt synkende hjem, må denne lille heltinnen lære å takle ustoppelige katastrofer av episke proporsjoner.

Hushpuppy er ikke bare filmens heltinne, hun er dens sjel. Hennes fargerike fantasi er med på å påvirke verden rundt henne. BEASTS OF THE SOUTHERN WILD er et helt eget univers: mytologisk, antropologisk, folkloristisk og apokalyptisk. Til tross for bare å bestå av amatørskuespillere, skildrer rollebesetningen i Benh Zeitlins kritikerroste debutfilm båndene i et mikrosamfunn i en verden hvor kun de sterkeste overlever, på en helt fortryllende måte.

BENH ZEITLIN er en filmskaper, komponist, animatør, og grunnleggeren av det uavhengige filmselskapet Court 13. Hans prisbelønte kortfilmer inkluderer EGG, ORIGINS OF ELECTRICITY, I GET WET og GLORY AT SEA. BEASTS OF THE SOUTHERN WILD er hans første spillefilm og har allerede vunnet priser under både Sundance og Cannes.