BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere
2 days in New York

2 dager i New York

ORIGINALTITTEL:
2 Days in New York
Frankrike / Tyskland / Belgia/ 2012/ 1 t. 35 min.
SPRÅK:
Engelsk/Fransk
MEDVIRKENDE:
Chris Rock, Julie Delpy, Dylan Baker, Kate Burton, Brady Smith, Malinda Williams, Emily Wagner, Alexia Landeau, Albert Delpy, Darlene Violette, Alex Manette, Tatina de Marinis, Ashley Klein, Alexandre Nahon, Pun Bandhu, Gregory Korostishevsky, Marcus Ho, Owen Shipman, Talen Ruth Riley, Kendra Mylnechuk
REGI:
Julie Delpy
MANUS:
Alex Nahon, Alexia Landeau, Julie Delpy
FOTO:
Lubomir Bakchev
PRODUSENT:
Scott Franklin, Ulf Israel, Christophe Mazodier, Jean-Jacques Neira, Hubert Toint
Ex and the City.

Etter mange feilslåtte forhold har Marion og Mingus endelig funnet hverandre, og lever nå i relativ harmoni i en leilighet på Manhattan. Harmonien blir imidlertid brått avbrutt da franske Marion får besøk av slektninger som skal bo sammen med dem. Hennes forhold til søsteren og dennes kjæreste er allerede anspent, og med alle under samme tak blir leiligheten til en trykkoker. Språkbarrieren og kulturkollisjonen mellom Marions familie og Mingus hjelper heller ikke på situasjonen, og kjærligheten mellom hovedpersonene settes på prøve.

2 DAGER I NEW YORK er en forviklingskomedie med skråblikk på det moderne parforholdet. Regissør Julie Delpys liberale bruk av fortellermessige virkemidler gir filmen et friskt preg. I filmen bytter Chris Rock rollen som hysterisk moromann ut med en mer lavmælt karakter, men uten å gi slipp på det komiske elementet. Filmen er en oppfølger til den prisvinnende 2 DAGER I PARIS (2007).

Julie Delpy

JULIE DELPY startet sin filmkarriere som skuespiller, men satte seg  i regissørstolen etter å ha studert ved Tisch School of the Arts i New York. Hun har vært nominert til to César-priser for sine skuespillerprestasjoner og en Oskar for beste manus for filmen 2 DAYS IN PARIS (2007).