BIFF 2020

Ekstremsport på BIFF

Bergen internasjonale filmfestival viser for første gang film på ærverdige Logen Teater, og retter søkelyset mot ekstremsportens verden.

Torsdag 24. oktober blir det premiere på norges første skifilm på kino, SUPERVENTION, med påfølgende premierefest åpen for alle ski- og filminteresserte. De unge filmskaperne i produksjonsselskapet Field Productions har lenge produsert skifilmer som regnes blant verdens beste innenfor sin sjanger, og denne høsten får det norske kinopublikum mulighet til å se deres arbeid på det store lerretet. Du møter talentene både foran og bak kamera på Logen teater under BIFF.

Filmen THE CRASH REEL tar for seg rivaliseringen mellom snowboarderne Kevin Pearce og Shaun White som kulminerer i Pearces livsforvandlende krasj og hans lange vei tilbake. Portrettdokumentaren MCCONKEY stifter nærmere bekjentskap med andrenalinjunkien Shane McConkey, pioneer innenfor skibasehopping.

Av andre sportsrelaterte dokumentarfilmer av mindre ekstrem karakter er vi stolte av å presentere sykling i den mesterlig utførte MOON RIDER der vi får bli med inn i hodet til den danske syklisten Rasmus Quaade og høre hans refleksjoner om de enorme offer han må gjøre frem mot sykkel-VM i København 2011.

Velkommen til sportsfilm på Logen teater i oktober!