BIFF 2020

Norsk kortdokumentarkonkurranse

Sted: Magnus Barfot sal 5

 

Arrangement: Norsk kortdokumentarkonkurranse del I

Tid: 10:45

Pris: 85 - kjøpes i vanlig BIFF-billettsalg

 

Arrangement: Norsk kortdokumentarkonkurranse del II

Tid: 18:10

Pris: 85 - kjøpes i vanlig BIFF-billettsalg

Årets beste norske kortdokumentarer.

BIFF er stolt over å presentere et eget konkurranseprogram for norske kortdokumentarfilmer. De ni filmene som konkurrerer om førstepremien på 10.000 kr er følgende:

 

DEL I - Kl 10:45 i MB5

 

BREVET TIL KULTURMINISTEREN

2012 - Regi: Birgitte Sigmundstad 2 min

Et foreldrepar i 60-årene gjør rede for hva som skjedde da deres datter/regissøren mottok et brev fra selveste Kulturministeren. Nå har det seg nemlig sånn, at departementet har valgt ut et bilde laget av regissøren som offisielt julekort.

 

DU VELGER SELV

2013 - Regi: Kajsa Næss 15 min

Alle i barnehagen har en pappa som ikke er i fengsel. Det er dét som er problemet. Animert dokumentarfilm om å vokse opp med en pappa som sitter inne.

 

DATALAGRINGSDIREKTIVET

2013 - Regi: Finn Walther og Sunniva Sundby 25 min

Denne informative dokumentaren setter fokus på hvordan datalagringsdirektivet vil fungere i praksis, hvilke konsekvenser det vil kunne få på sikt og hvordan det angår deg og meg. Både tilhengere og motstandere kommer til orde.

 

VIRKELIGHETSFLYKTNING

2012 - Regi: Trond Kvig Andreassen 14 min

Magnus bor i en liten hytte i skogen utenfor Bodø. Han lever et slags dobbeltliv. På fritiden driver han med dumpsterdiving og klimprer lavmælt på gitaren. På jobb er han frontfigur i et suksessrikt band som turnerer landet rundt. I denne dokumentaren blir vi kjent med begge sidene av Magnus.

 

 

DEL II - Kl 18:10 i MB5

 

MAGNUS - EN VÅRDAG

Regi: Magnus Lilleberg 18 min

Selv om hverdagen til Magnus Lilleberg i stor grad handler om å skaffe penger til neste skudd, har han samtidig fått tid til å lage en dokumentarfilm om seg selv. Et unikt innblikk i livet til en ung heroinist i Oslo.

 

GRAND CANARIA

2013- Regi: David Alræk 1 min

85 år gamle Kaare drømmer om en ferie med sol, varme og fine jenter. Filmen er et kort møte med en eldre mann som med glimt i øyet skisserer en tenkt tur til Grand Canaria med sitt barnebarn.

 

LITT OM MIN FAR

2012 - Regi: Sofia Haugan 15 min

Regissørens far, Kjell Magne, er på politiets VIC-liste. Han er en Very Important Criminal, selv om han egentlig kunne tenke seg å være en Very Important Carpenter. Ved den minste mistanke om noe kriminelt blir han varetektsfenglset, og miljøet han stadig vender tilbake til er ikke akkurat behjelpelig med å holde han på riktig side av loven.

 

DET VAR IKKE JEG, DET VAR FISKMÅSEN

2013 - Regi: Julie Engaas 11 min

Pelle lider av tvangstanker og Tourettes syndrom. Denne nydelig animerte filmen tar for seg en periode i Pelles liv, mens han er omtrent på ungdomsskolealder. "Det var den sommeren jeg merket at jeg begynte å bli mer urolig. Jeg var plutselig blitt for kjapp, for ukontrollerbar, for mye, for mye av det meste".

 

SOM HUN ELSKER

2013 - Regi: Sunniva Sundby 20 min

Alle skaper relasjoner. Ikke bare til mennesker, men alt i omgivelsene: Tingene vi eier, dyrene våre eller det vi søker i religion. Eija-Riitta, Chiara og Kathrine har alle en sterk relasjon til noe annet enn mennesker.

lø 26.10
10:45
MB5, Bergen kino