BIFF 2020

Åpningsfilm: GRAVITY

Det nervepirrende romdramaet GRAVITY blir åpningsfilm på BIFF

Alfonso Cuarons storslagne scifi-thriller, med Oscar-vinnerne George Clooney og Sandra Bullock i de eneste rollene, får æren av å åpne årets utgave av Bergen internasjonale filmfestival. Filmen åpnet tidligere i år filmfestivalen i Venezia, til stor suksess og fantastiske anmeldelser.

GRAVITY er en ode til menneskets overlevelsesevne, vitenskapens triumfer og Filmens evne til å ta seeren med på en reise inn i det ukjente. Vi gleder oss til å gi publikum en opplevelse av de sjeldne, sier festivalsjef Tor Fosse.

Den tre ganger Oscar-nominerte Cuaron er kjent som en glimrende historieforteller, med en unik evne til å bygge opp og holde spenningen gjennom lange sekvenser. Således er det også i Gravity, med en 13 minutter lang åpningssekvens som tar pusten fra en. BIFF har tidligere vist MENNESKENES BARN (Children of Men) fra samme regissør. Foto er ved Emmanuel Lubezki, som har stått for foto i blant annet Terrence Malicks filmer THE TREE OF LIFE, THE NEW WORLD og TO THE WONDER men også Tim Burtons SLEEPY HOLLOW og Coen-brødrenes BURN AFTER READING.

Åpningen finner sted i KP1 på Bergen Kino, 23. oktober kl.18.00. Denne visningen blir GRAVITYs skandinaviske premiere.

LES OMTALEN OG SE TRAILER HER