BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere
Adèle Exarchopoulos (Adele) og Léa Seydoux (Emma) i Blå er den varmeste fargen

Blå er den varmeste fargen

ORIGINALTITTEL:
La vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2
Frankrike/ 2013/ 2 t. 59 min.
SPRÅK:
Fransk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux, Salim Kechiouche, Mona Walravens, Jérémie Laheurte, Alma Jodorowsky
REGI:
Abdellatif Kechiche
MANUS:
Abdellatif Kechiche, Ghalya Lacroix
FOTO:
Sofian El Fani
PRODUSENT:
Olivier Thery Lapiney, Laurence Clerc
Blue on blue, heartache on heartache

15-årige Adèle er i et forhold med en gutt, men nærer ingen sterke følelser for ham. Annerledes blir det når hun møter den blåhårede Emma, en langt mer erfaren jente som studerer kunst. De to innleder et nært forhold, og Adèle opplever sin seksuelle oppvåkning. Forelskelsen utvikler seg snart til en dyp og altoppslukende besettelse som fører dem ut på en reise gjennom kjærlighetens lidenskapelige topper og smertefulle dyp.

BLÅ ER DEN VARMESTE FARGEN er en unik skildring av den første store kjærligheten, og en av årets store filmsensasjoner. Som publikummer kommer man særdeles tett på det intime forholdet mellom Adèle og Emma, som gestaltes med stor overbevisning av Adèle Exarchopoulos og Léa Seydoux. Deres innsats bidro også til å skape historie under filmfestivalen i Cannes i år, da de som første skuespillere ble tildelt Gullpalmen sammen med regissør Abdellatif Kechiche. BLÅ ER DEN VARMESTE FARGEN er en vakker og dramatisk fortelling om ung kjærlighet, og en filmopplevelse av de sjeldne.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Abdellatif Kechiche

Abdellatif Kechiche er en tunisisk-fransk regissør, manusforfatter og skuespiller. Han debuterte som regissør i 2000 med filmen POETICAL REFUGEE (2000). Han har senere regissert de prisbelønte filmene GAMES OF LOVE AND CHANCE (2003) og THE SECRET OF THE GRAIN (2007), samt BLACK VENUS (2010). BLÅ ER DEN VARMESTE FARGEN er hans store internasjonale gjennombrudd som filmregissør.