BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire
Amy Seimetz og Shane Carruth i Upstream Color

Upstream Color

ORIGINALTITTEL:
Upstream Color
USA/ 2013/ 1 t. 36 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
ingen
MEDVIRKENDE:
Amy Seimetz, Shane Carruth, Andrew Sensenig, Thiago Martins
REGI:
Shane Carruth
MANUS:
Shane Carruth
FOTO:
Shane Carruth
KLIPP:
Shane Carruth, David Lowery
PRODUSENT:
Shane Carruth, Casey Gooden, Ben LeClair
Årets mest omtalte og hyllede kunstfilm er endelig på en kino nær deg!

En mystisk mann tvinger i Kris en pille som inneholder en spesiell type rundorm. Pillen hensetter henne i en koma-lignende transetilstand, og den mystiske fremmede benytter anledningen til å stjele alt hun eier. Når hun våkner kjenner hun små ormer krype under huden, og forsøker å fjerne dem med en kjøkkenkniv. Deretter støter hun på enda en mystisk mann som fjerner den opprinnelige ormen, og etterlater henne uten hukommelse om noe av det som har skjedd. Pengelens og arbeidsledig må Kris forsøke å stable seg på bena igjen. Og så møter hun Jeff.

UPSTREAM COLOR er en film som innbyr til tolkning, men selv har regissør Shane Carruth sagt at han ønsket å lage en film om organiske prosesser. Uansett hvordan man ender opp med å se den, er ikke dette en film hvor det lønner seg å gå inn med en målsetning om å løse noen form for rebus. UPSTREAM COLOR er en vakker, overveldende og dypt forstyrrende kunstfilm laget av en regissør som tar begrepet indiefilm – i betydningen uavhengig film – til nye høyder.

Shane Carruth

SHANE CARRUTH er en amerikansk regissør, manusforfatter og skuespiller, som i 2004 mottok lovord og sanket inn priser for sin debutfilm PRIMER.