BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

The End of the Line

ORIGINALTITTEL:
The End of the Line
England/ 2009/ 1 t. 22 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Charles Clover, Ben Bradshaw, Roberto Mielgo Bragazzi
REGI:
Rupert Murray
MANUS:
Rupert Murray
FOTO:
David Groundwater
PRODUSENT:
George Duffield, Claire Lewis
Fisken - kor é fisken?

Gang på gang slår forskere fast at trålerfiske og forsuring av hav fører til dramatiske endringer i verdens fiskebestander og forstyrrer den økologiske balansen. Som om ikke dette er nok, fører den stadig forverrede forsuringen av havene til endringer i havzoologien. Mange arter er utrydningstruet. Fiskeriindustrien lar seg ikke overbevise og politikerne toer sine hender, for hvordan kan forskerne være sikre på at problemene er menneskeskapte? Og hvordan skal man egentlig telle fiskene i havet?

THE END OF THE LINE har blitt kalt forsuringen og overfiskets svar på EN UBEHAGELIG SANNHET. Det er åpenbart at regissør Rupert Murray kommer med påstander som skaper splid i fiskerimiljøet. Forurensingen av hav og overfiske samarbeider om å tømme havene for fisk innen 2050. Men THE END OF THE LINE er mer enn bare en brannfakkel i fiskeri- og miljøverndebatten, den er også en svært vakker og vellaget dokumentarfilm. Der hvor bekymrede brannfakkeldokumentarer ofte har form av blodfattige tv-reportasjer, er THE END OF THE LINE en betagende filmopplevelse helt utenom det vanlige.

Rupert Murray

RUPERT MURRAY (1969) er en britisk dokumentarfilmregissør. Han debuterte med UNKNOWN WHITE MALE i 2005. THE END OF THE LINE er Murrays tredje helaftens dokumentarfilm.