BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Sharkwater

ORIGINALTITTEL:
Sharkwater
Canada/ 2006/ 1 t. 29 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
ingen
MEDVIRKENDE:
Rob Stewart Paul Watson, Parick Moore, Erich Ritter, Boris Worm m.fl.
REGI:
Rob Stewart
MANUS:
Rob Stewart
FOTO:
Rob Stewart
PRODUSENT:
Brian og Rob Stewart
Filmen som vil forandre ditt syn på haier og gi deg ny innsikt om havets økologi

Mannen bak denne visuelt fantastiske produksjonen er Rob Stewart, som allerede som barn ble spesielt fascinert av haier. Han lærte seg tidlig å dykke og hans favorittsport er å svømme blant haier i mange verdenshav. Stewart er overbevisende i sin kritikk av media og zoologer som i alle år har fremstilt haier som blodtørstige menneskeetere. Budskapet hans er at haibestanden er viktig for å opprettholde et økosystem til havs, som raskt vil komme i sterk ubalanse om haiene utryddes.

Og det er nettopp dette SHARKWATER tar for seg – hvordan rovfiske på haier foregår mange steder og hvordan tusenvis av haier hver dag må bøte med livet på grusomt vis. På grunn av etterspørselen i det asiatiske markedet etter haifinner, tas haiene om bord i fiskefartøyene, der haifinnene blir kuttet av, og de maltrakterte fiskene, som blir kastet levende til havs, synker hjelpeløst mot bunnen og den sikre død.

Rob Stewart

ROB STEWART er en prisvinnende undervannsfotograf som begynte som trettenåring. Han regisserte sin første dokumentarfilm SHARKWATER (2006) for å redde haiene, og vant priser verden over.