BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

InRealLife

ORIGINALTITTEL:
InRealLife
England/ 2013/ 1 t. 26 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
REGI:
Beeban Kidron
MANUS:
Beeban Kidron
FOTO:
Neil Harvey
PRODUSENT:
Beeban Kidron, Freya Sampson
Internett, livets arena

Nye medier har alltid blitt møtt med både begeistring og skepsis. I 1920-årene var amerikanere livredd for kinofilmen som for alvor hadde gjort sitt inntog. Kinofilmen var et nytt medium selv analfabeter hadde tilgang til, og samtidig sto troen på «de levende bilders suggestive kraft» sterkt. Kinofilmen truet med å velte det amerikanske samfunn. I vår tid har vi den samme debatten, men nå er det Internett som spiller rollen som Den store trusselen. Men det betyr ikke nødvendigvis at Internett er like harmløst som kinofilmen viste seg å være.

INREALLIFE tar oss med på en reise fra britiske tenåringers soverom til Silicon Valley og stiller det presserende spørsmålet: Hva er Internett, og hva gjør Internett med våre barn? Filmskaper Beeban Kidron antyder at Internettets frihetsidealer er et skalkeskjul for å fange unge mennesker i kommersielle interessers klør.

Beeban Kidron

Beeban Kidron er en prisbelønt engelsk filmskaper. Hun er mest kjent for å ha regissert BRIDGET JONES: PÅ RANDEN (2004) og ORANGES ARE NOT THE ONLY FRUIT (1989).