BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Moon Rider

ORIGINALTITTEL:
Moon Rider
Danmark/ 2012/ 1 t. 21 min.
SPRÅK:
Dansk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Rasmus Quaade
REGI:
Daniel Dencik
FOTO:
Aske Foss, Daniel Dencik
PRODUSENT:
Monika Hellstöm
TEMA:
Sport
Mannen som sykler mot månen

370000 kilometer skal den danske syklisten Rasmus Quaade ha syklet før han når sitt antatte høydepunkt i karrieren, en distanse som tilsvarer avstanden mellom jorden og månen. Rasmus treningsøkter er ikke over før han bokstavelig talt svever mellom liv og død; synet forsvinner, følelsen i hodet og armer forsvinner, hjertets slag er umerkbare. "Jeg vil så tett på å dø som mulig". Rasmus må sykle i 20 minutter før han får frokost, han må spise 700 gram isbiter for å kjøle seg ned, og han får ikke lov til å gå mer enn høyst nødvendig.

MOON RIDER tar for seg den unge danske syklisten Rasmus Quaades kamp for å hevde seg blant verdens beste syklister. Gjennom hans tanker får vi et unikt innblikk i en toppidrettsutøvers verden. Det er en verden gjennomsyret av vinnervilje, total hengivenhet, angst for å mislykkes, og nærmest umenneskelige treningsøkter.

Daniel Dencik

DANIEL DENCIK er født i 1972 i Sverige og utdannet som klipper ved Danmarks nasjonale filmskole. MOON RIDER er hans debut som dokumentarregissør.