BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

The Crash Reel

ORIGINALTITTEL:
The Crash Reel
USA/ 2013/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Kevin Pearce, Shaun White, Mason Aguirre
REGI:
Lucy Walker
MANUS:
Lucy Walker
FOTO:
Nick Higgins
PRODUSENT:
Julian Cautherley
Oppturer og nedturer i halfpipen

Kevin Pearce er blant snøbrettfenomenet Shaun Whites få reelle konkurrenter under opptakten til OL i Vancouver, og rivaliseringen driver dem til å pushe grensene for hva som er mulig i halfpipen. På en trening går det imidlertid galt for Kevin, som skader seg stygt. Når Shaun står øverst på podiet i Canada, har Kevin så vidt begynt opptreningen etter en alvorlig hjerneskade. Selv om et nytt slag mot hodet vil være livstruende, er han fast bestemt på å konkurrere igjen. Hjerneskaden hemmer Kevins dømmekraft, og hans nærmeste frykter en ny ulykke.

Med THE CRASH REEL tegner regissør Lucy Walker et rørende og innsiktsfullt portrett av en karismatisk snøbrettkjører og hans vidunderlige familie. Dokumentaren er en hyllest til friheten og samholdet i snøbrettmiljøet, samtidig som den retter et kritisk søkelys mot sporten som sådan. Bakkene bygges stadig større for å tillate høyere og mer spektakulære triks, men setter denne utviklingen utøvernes liv i fare?

Lucy Walker

LUCY WALKER har gjort seg bemerket som dokumentarfilmskaper med DEVIL'S PLAYGROUND (2002), BLINDSIGHT (2006), COUNTDOWN TO ZERO (2010) og senest WASTE LAND (2010), som ble nominert til en Oscar. Hennes seneste dokumentar THE CRASH REEL vant publikumsprisen under årets South by Southwest.