BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

The Unbelievers

ORIGINALTITTEL:
The Unbelievers
USA/ 2013/ 1 t. 17 min.
SPRÅK:
Amerikansk
UNDERTEKSTER:
ingen
MEDVIRKENDE:
Richard Dawkins, Lawrence Krauss, Stephen Hawking, Werner Herzog, Woody Allen, Cameron Diaz
REGI:
Gus Holwerda
MANUS:
Gus Holwerda, Luke Holwerda, Lawrence Krauss
FOTO:
Luke Holwerda
PRODUSENT:
Gus Holwerda, Luke Holwerda, Lawrence Krauss, Jason Spisak
TEMA:
Vitenskap
Dawkins og Krauss vs religion

Evolusjonsbiolog Richard Dawkins og astrofysiker Lawrence Krauss er blant de mest kjente vitenskapelige tenkerne i vår tid, og har gjennom flere år gjort seg bemerket med sine bestselgende populærvitenskapelige verk og kontroversielle uttalelser til fordel for ateisme og vitenskapelig rasjonalitet.

Dokumentarfilmskaper Gus Holwerda har fulgt disse to «fornuftens rockestjerner» på en verdensomspennende turné, hvor de forkynner sitt budskap til fullsatte saler: Det er vitenskapen som skal styre vår oppfatning av universet, ikke troen. Ved å forfekte nytten av rasjonell tenkning i møte med dagens politiske og sosiale problemer, og oppfordre mennesker til å kvitte seg med antikverte religiøse dogmer, kjemper de for opprettelsen av en dialog om hvordan menneskeheten best kan navigere i dagens moderne samfunn. Dawkins og Krauss får også selskap av en rekke kjente personer, deriblant størrelser som Werner Herzog, Woody Allen, Stephen Hawking, Cormac McCarthy og Cameron Diaz.

Gus Holwerda

GUS HOLWERDA har tidligere regissert de to kortfilmene THE GIRL IN THE WOODS (2005) og THE QUANTUM REQUIEM (2008). THE UNBELIEVERS er hans første langfilm.