BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Our Nixon

ORIGINALTITTEL:
Our Nixon
USA/ 2013/ 1 t. 24 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Richard Nixon, John Ehrlichman, Dwight Chapin, H.R. Haldeman
REGI:
Penny Lane
PRODUSENT:
Brian L. Frye, Penny Lane
Skjult kamera

I OUR NIXON kommer vi svært tett inn på det mange regner for å være den amerikanske politikkens største skurk gjennom tidene. Denne prisvinnende dokumentaren består utelukkende av arkivfilm, og gir oss opplevelsen av å spionere på Nixons hemmelige liv. Alle opptakene er filmet av hans nærmeste medarbeidere H. R. Haldeman, John Ehrlichman og Dwight Chapin, som alle måtte gå som følge av Watergate-skandalen. For første gang vises disse enestående hjemmevideoene av Nixon fra hans tid i Det hvite hus.

Filmen skildrer en rekke berømtheter og viktige historiske begivenheter fra Nixon-enklavens insulære perspektiv: Vi får oppleve både Apollos månelanding, Nixons besøk i Kina og store fredsdemonstrasjoner, såvel som skikkelser som Nicolae Ceausescu og Barbara Walters. Det mest fascinerende er likevel personlige og hverdagslige innslag som Ehrlichmans fascinasjon for kolibrier. Vel vitende om hva som skjedde senere, er det i dag desto mer interessant å få innblikk i forbryterbandens glade dager.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Penny Lane

OUR NIXON er PENNY LANEs første helaftens dokumentarfilm, men hun har laget prisvinnende dokumentarer i en årrekke. I tillegg til hennes arbeid som regissør og produsent, underviser hun i videokunstfag.