BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

Nordvest

ORIGINALTITTEL:
Nordvest
Danmark/ 2013/ 1 t. 31 min.
SPRÅK:
Dansk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Gustav Dyekjær Giese, Oscar Dyekjær Giese, Lene Maria Christensen, Annemieke Bredahl Peppink, Nicholas Westwood Kidd, Roland Møller, Dulfi Al-Jaburi, Ali Abdul Amir Najel, Sandra El-Hussein, Clement Blach Petersen, Marina Vorobyeva, Jelena Bundalovic, Sisse Navntofte
REGI:
Michael Noer
MANUS:
Rasmus Heisterberg, Michael Noer
FOTO:
Magnus Nordenhof Jønck
PRODUSENT:
Tomas Radoor, René Ezra
Københavns verste vestkant

Casper prøver å forsørge sin mor og to søsken, men livet som gjengmedlem hos heleren Jamal er ikke spesielt innbringende. Når Casper møter halliken Bjørn fra en rivaliserende gjeng, blir han lovet store penger. Sammen med sin nølende kamerat Robin bryter Casper med sin tidligere gjeng. Jamal regner derimot Casper og Robin som sin eiendom, og guttene befinner seg dermed plutselig i sentrum av en brutal maktkamp. Og bedre blir det ikke når Casper rekrutterer sin lillebror inn i miljøet.

NORDVEST er en brutal og virkelighetsnær skildring av gjengmiljøet i København. Regissør Michael Noer har høstet mange lovord for sin naturalistiske stil, og han har virkelig gjort seg umake med å gjøre filmen så autentisk som mulig. Alt er filmet på location, og de fleste skuespillerne er amatører - flere av dem med bakgrunn fra Københavns kriminelle underverden. Resultatet er en særdeles fengslende gangsterfilm som slekter vel så mye på Dardenne-brødrenes oppvekstfilmer som på Nicolas Winding Refns voldsskildringer.

Michael Noer

MICHAEL NOER er en dansk regissør. Han står bak dokumentarene VESTERBRO (2007) og DE VILDE HJERTER (2008), som begge handler om danske ungdomsmiljøer. NOER debuterte som spillefilmregissør med R (2010).