BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Fall and Winter

ORIGINALTITTEL:
Fall and Winter
USA/ 2012/ 1 t. 42 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Grace Lee Boggs, Bruce Damer, Chellis Glendinning, Stanislov Grof, Chris Hedges, John Jeavons
REGI:
Matt Anderson
MANUS:
Matt Anderson
FOTO:
David Black, Paul Park
PRODUSENT:
John Taylor Feltner
Tur-retur natur

Helt siden den industrielle revolusjonen snudde opp ned på hvor, hvordan og når mennesker tjente penger, har livet i Vesten blitt stadig mer i utakt med naturens rytmer og sykluser. I dag er noe tidligere så essensielt som månefaser en detalj for de spesielt interesserte, mens kapitalismen arbeider hardt for å normalisere en oppfatning om at det er likegyldig hvorvidt arbeid utføres om dagen eller om natten. Parallelt med denne utviklingen, har det blitt åpenbart at menneskelig industri påvirker naturen, og bare i løpet av de siste tiårene har vi fått en rekke eksempler på at denne påvirkningen sjelden er positiv.

FALL AND WINTER er ikke en ordinær dokumentar om miljø- og klimaproblematikk; den handler mer om bevissthet og filosofi enn politiske vedtak. Dermed er den verken skremselspropaganda eller katastrofefilm, men en tankevekkende og vakkert fotografert film som oppfordrer publikum til å tenke nytt om sin relasjon til naturen vi alle er en del av.

Matt Anderson

MATT ANDERSON er en canadisk filmskaper. Han har laget både reklame, musikkvideoer og kortdokumentarer. Etter mange års samarbeid med en rekke aktører regisserte han sin første dokumentariske langfilm, FALL AND WINTER, som hadde sin premiere under årets South by Southwest-festival (SXSW).