BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints

Elemental

ORIGINALTITTEL:
Elemental
USA/ 2012/ 1 t. 33 min.
SPRÅK:
Engelsk / Hindi
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Rajendra Singh, Eriel Tchekwie Deranger, Jay Harman, Francesca Bertone
REGI:
Gayatri Roshan, Emmanuel Vaughan-Lee
MANUS:
Gayatri Roshan
FOTO:
Emily Topper
PRODUSENT:
Gayatri Roshan, Emmanuel Vaughan-Lee
Elementær kunnskap

Dokumentarfilmen ELEMENTAL forteller tre separate historier som forenes av det faktum at de alle handler om mennesker som kjemper mot ødeleggelsen av naturen som omgir dem. I India arbeider Rajendra Singh for å stoppe forurensningen av hinduenes hellige elv Ganges; i Canada vier Eriel Deranger all sin tid til å forhindre det gigantiske oljesandutvinningsprosjektet The Tar Sands i å forurense et helt kontinent; mens i Australia hevder oppfinneren og entreprenøren Jay Harmon å ha funnet løsningen på vår tids største miljøtrussel.

Miljøødeleggelsen og prognosene som serveres i ELEMENTAL er mildt sagt nedslående, men ved å presentere publikum for tre utrettelige idealister, skaper regissørene Emmanuel Vaughan-Lee og Gayatri Roshan også et snev av håp. Og det er også her vi finner filmens bitre ironi: Det er ikke et nært forestående økologisk kollaps som er denne historiens store tragedie - det er vissheten om at vi hele veien hadde mulighet til å avverge den.

Gayatri Roshan, Emmanuel Vaughan-Lee

GAYATRI ROSHAN har produsert kampanjer for radio og TV. I 2010 fullførte hun arbeidet som produsent for HARMONY (2010), en helaftens dokumentarfilm som ble vist under NBCs Green Week i 2010.

EMMANUEL VAUGHAN-LEE arbeider som både regissør, produsent, musiker og komponist. Han har regissert og produsert tallrike prisvinnende filmer som har blitt vist ved filmfestivaler over hele verden.