BIFF 2021: 20.-28. oktober

The Exhibition

ORIGINALTITTEL:
The Exhibition
Canada/ 2013/ 1 t. 33 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Pamela Masik
REGI:
Damon Vignale
MANUS:
Damon Vignale
FOTO:
Damon Vignale
PRODUSENT:
Damon Vignale, Miho Yamato
TEMA:
Kunst
Når kunsten irriterer livet

I 2006 gikk den canadiske kunstneren Pamela Masik i gang med et storstilt prosjekt: Med utgangspunkt i en politiplakat med fotografier av 69 kvinner som i løpet av de siste tjue årene hadde forsvunnet fra Vancouver, malte hun en serie portretter som til sammen utgjorde utstillingen «The Forgotten». 26 av kvinnene ble senere funnet drept på gården til seriemorderen Robert Pickton, som etter hvert tilstod å ha tatt livet av i alt 49 kvinner. Masiks hensikt var å rette fokus mot det canadiske samfunnets tendens til å se gjennom fingrene når det gjelder vold mot kvinner, men reaksjonene ble ikke helt som hun hadde håpet. Utstillingen ble gjenstand for stor oppmerksomhet, men kunstneren høstet også kritikk ettersom mange mente hun hadde utnyttet kvinnene og de etterlattes sorg.

THE EXHIBITION følger Masik over en periode på seks år, og dokumenterer hennes arbeid med utstillingen samtidig som den stiller betimelige spørsmål om etterforskningen av den største seriemordersaken i canadisk historie. Filmen presenteres i samarbeid med Kunst- og designhøgskolen i Bergen.

Damon Vignale

DAMON VIGNALE er en canadisk manusforfatter, produsent og regissør. Han er kjent for å ha laget web-serien THE VETALA (2009), samt for å ha produsert flere prisvinnende filmer og tv-serier. THE EXHIBITION er hans første dokumentar.