BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
The Network
USA/ 2012/ 1 t. 37 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
REGI:
Eva Orner
MANUS:
Eva Orner
PRODUSENT:
Eva Orner
Kan en nasjon som er revet i filler av krig forenes ved hjelp av kringkasting?

THE NETWORK forteller den både gripende og inspirerende historien om TOLO TV, den første uavhengige tv-kanalen i Afghanistan. Regissør Eva Orner har fulgt menneskene bak det som i dag er landets største tv-kanal siden oppstarten i 2004, da offentlige henrettelser utgjorde en av de mest populære formene for underholdning i Afghanistan. For oss i Vesten synes tanken på en kommersiell fjernsynskanal som et nasjonsbyggende prosjekt ganske fjern, men ved å presentere oss for menneskene og filosofien bak TOLO TV, gir Orner oss et oppløftende bilde av tv-mediets evne til å forene et folk på tvers av store geografiske avstander og kulturelle forskjeller.

Afghanistan er beryktet for å være et kaotisk land som selv ikke de mektigste krigsherrene og supermaktene klarer å legge for sine føtter. THE NETWORK viser hvordan et land som er revet i filler av krigføring og eldgamle stammeinndelinger gradvis nærmer seg et nasjonalt fellesskap gjennom sin felles erfaring som et tv-publikum.

Eva Orner

EVA ORNER har produsert flere kritikerroste dokumentarer. Den Oscar-vinnende TAXI TO THE DARK SIDE og GONZO, THE LIFE AND WORK OF DR. HUNTER S. THOMPSON er blant hennes best kjente arbeider. Med THE NETWORK debuterer hun som regissør.