BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Ekspedisjonen til Verdens ende

ORIGINALTITTEL:
Ekspeditionen til Verdens ende
Danmark/ 2013/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Minik Rosing, Daniel Richter, Jonas Bergsøe, Jeppe Møhl, Per Bak Jensen, Jens Fog Jensen
REGI:
Daniel Dencik
MANUS:
Daniel Dencik, Michael Haslund-Christensen, Janus Metz Pedersen
PRODUSENT:
Michael Haslund-Christensen
Mitt skip er lastet med…

Issmeltingen har åpnet opp nye havområder, og dette tillater den tremastede skonnerten Activ å legge ut på en ekspedisjon til tidligere uutforskede fjorder i det nord-østlige Grønland. Besetningen består av både vitenskapsfolk og kunstnere, og denne blandingen av folk fra ulike felt og disipliner åpner opp for en rekke nye perspektiver. Resultatet er ikke bare en vitenskapelig forskningsferd, men også en dypere eksistensiell reise. Hva er våre forpliktelser overfor naturen, og hvordan vil verden se ut om klimaendringene får lov til å eskalere?

EKSPEDISJONEN TIL VERDENS ENDE er en visuelt storslått dokumentar om en episk sjøreise som slekter på Charles Darwins øyhopping ombord på the Beagle. Filmens tittel er en subtil påminnelse om at dommedagsuret tikker mot midnatt. Den alvorlige tematikken til tross, er dette dypest sett en humoristisk og underholdende dokumentarfilm som byr på alt en god ekspedisjon bør inneholde, fra ublide møter med lokalbefolkningen til oppdagelsen av tidligere ukjente arter og truende isfjell.

Daniel Dencik

DANIEL DENCIK er en dansk regissør og forfatter. Han er utdannet filmklipper og debuterte som dokumentarfilmskaper med MOON RIDER (2012). EKSPEDISJONEN TIL VERDENS ENDE (2013) vant prisen for beste internasjonale dokumentar under årets Docville-festival.